Duration: Hours

A Scrum Master facilitates all the communication and collaboration between leadership and team players to ensure a successful outcome.

Training Mode: Online

Description

 Scrum Master Content :

The “scrum master” helps to facilitate scrum to the larger team and by ensuring the scrum framework is followed. He/she is committed to the scrum values and practices, but should also remain flexible and open to opportunities for the team to improve their workflow.

1.Introduction to Scrum

a).What Is Scrum?
b). Key Principles

2.Scrum Overview

a). Overview
b). History
c).Benefits
d). Scalability
e). Aspects
f). Processes

3.Scrum Concepts & Principles

a).Concepts
b). Principles
c). Aspects

4.Scrum Phases & Processes

a).Initiate
b). “Plan & Estimate”
c). Implement
d). Review & Retrospect
e). Release

5.Roles and Organization in Scrum

a).Scrum Master Roles
b). Product Owner Role
c). Scrum Team
d). Non-Core Roles

6.Business Justification

a).Value-Driven Delivery
b). Responsibilities
c). Factors
d). Techniques
e). Continuous Value Justification
f). Confirming Benefits Realization

7.Quality

a).Definition
b). Acceptance Criteria
c). Quality Management in Scrum

8.Change

a).Supporting Change
b). Change Requests
c). “Flexibility” vs. “Stability”
d). Integrating Change
e). Scaling in Programs and Portfolios

9. Risk

a). “Risk” vs. “Issues”
b). Risk Attitude
c). Identification
d). Assessment
e). Prioritization
f). Mitigation
g). Communication
h). Risk Burndown Chart

10.Project Vision Meeting

a). Team Selection
b). Outputs

11.User Group Meetings

a).Epics
b). Personas
c). User Stories
d). Prioritization

12.Sprint Planning Meeting

a).Epics
b). Personae
c). Outputs

13.Conducting The Daily Standup (Or Daily Scrum)

a)The Daily Standup Meeting
b). Three Questions
c). War Room
d). Managing Distribution Teams

14.Grooming The Prioritized Product Backlog Meeting

a).”Prioritized Product Backlog Review Meeting”
b). Change Requests
c). Risks
d). Outputs

15.Sprint Review Meeting

a). Sprint Review Meeting
b). Tracking Overall Progress
c). Outputs

16.Retrospect Sprint Meeting

a)Retrospect Sprint Meeting
b). Explorer-Shopper-Vacationer-Prisoner
c). Speed Boat
d). Metrics and Measuring
e). Outputs

17.Release Planning Meeting

a)Release Planning
b). Length of Sprint
c). Release Preferences
d). Outputs

18.Scrum Artifacts

a).Product Backlog
b). Deliverables
c). Sprint Backlog
d). Burndown Charts

19.Creating Deliverables

a). Create the Deliverables
b). Update the Scrum Board
c). Impediment Log
d). Refactor

20.Convening A Scrum of Scrums

a).Projects, Programs, and Portfolios
b). Scaling Scrum
c). Convening a Scrum of Scrums

For more inputs on Scrum Master you can connect here.

Contact the L&D Specialist at Locus IT

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Scrum Master Certified”

Your email address will not be published.