Duration: Hours

Git is a DevOps tool used for source code management. It is a free and open-source version control system used to handle all types projects efficiently. GitHub is a cloud-based hosting service that lets you manage Git repositories.

Training Mode: Online

Description

GIT is a version control system that lets you manage and keep track of your source code history. GitHub is a cloud-based hosting service that lets you manage Git repositories.

1. What is Git and Gitlab?

a). History

b). Design Principles

c). Distributed Version Control

2. Installing Git

a). Account Setup

b). Installing Sourcetree GitGUI

3. Git File Management

a). Common Commands

b). Configuring

c). Creating Repositories

d). Creating a Commit

4. Branching

a). Visualising Branches

b). Branch Naming Conventions

c). Creating a new Branch

d). Handling Merge Conflicts

5. Pull Requests

a). Creating a Merge Request

b). Accepting a Merge Request

c). Rejecting a Merge Request

6. Common Workflows

a). Centralised Flow

b). GitHub Flow

c). GitFlow

7. Advanced Topics

a). SVN Branching vs GitBranching

b). Inside a Local Repository

c). The reflog Time Machine

d). What is HEAD?

e). Amending Commits

8. Do and Don’t

a). Checking in Binary Files

b). Rewriting history

c). Force Push

d). Commit Descriptions

e). Brain Overload

 

For more inputs on GIT you can connect here.
Contact the L&D Specialist at Locus IT.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “GIT”

Your email address will not be published.