Duration: Hours

Navicat Premium is a database development tool that allows you to simultaneously connect to MySQL, MariaDB, MongoDB, SQL Server, Oracle, PostgreSQL, and SQLite databases from a single application, and is also compatible with cloud databases.

Training Mode: Online

Enquiry

    Category: Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Description

    1. Installing Navicat for MySQL

    2. Connecting to the database (SSL and non-SSL)

    a). Tunneling connections through SSH

    b). Connection keep-alive

    c). Storing connection parameters

    3. Database Management with Navicat

    a). Adding and dropping databases

    b). Managing database defaults

    c). Performing database repair operations

    d). Duplicating database objects

    e). Modifying & Managing system variables (server monitor)

    4. Backup & Recovery

    a). Generating backups

    b). Converting backup files into SQL Scripts

    c). Executing recovery scripts

    d). Data export tools

    5. Navicat Data Viewer/Editor

    a). Form & Grid Views

    b). BLOB and large text editing

    c). Choosing custom display formats

    d). Performing Sorting & Searching

    e). Following keys (PK/FK relationships)

    f). Advanced record filtering

    6. Using the Query Builder

    a). Generating basic queries

    b). Syntax highlighting/SQL Editor

    c). SQL Code completion

    d). Using the SQL console

    e). Logging Queries

    7. Data import and export

    a). Importing data via ODBC

    b). Importing data from MS-Excel, CSV, Text, DBF, and other files

    c). Exporting data to Excel and Access

    d). Exporting data to PDF and HTML

    8. Viewing and printing database/table structure

    9. Managing Stored Procedures

    10. Managing Views

    11. Managing Users & Database privileges

    a). Understanding the visual user manager

    b). Duplicating existing users & their permissions

    12. Job scheduling & execution

    a). Establishing new jobs

    b). Choosing output formats/options

    c). Sending completion notifications

    13. Using the Navicat Report Management Tools

    a). Using the Report Builder

    b). Using the Report Viewer

     

    For more inputs on Navicat you can connect here.
    Contact the L&D Specialist at Locus IT.

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “Navicat with MySQL”

    Your email address will not be published.