Duration: Hours

Spotfire is an extremely powerful enterprise-grade analytical platform for deriving valuable business insights. It is a smart, secure, flexible, and scalable tool that provides data.. Read More. Spotfire also includes an effective dashboard and interactive analytical apps as well.

Training Mode: Online

Description

Course Outline:

1. Basics

a). Recognize key data concepts necessary for using Spot fire

b). Import various files

c). Using Spotfire inbuilt filters

d). Recognize data relationships and linking data

e). Configure a connection with an ODBC driver

f). Recognize basic SQL concepts

2. Visualizations and Relationships

a). Display information in tabular form

b). Recognize color categorization with visualizations

c). Recognize Spotfire bar chart visualizations

d). Work with visualizations across a Trellis Grid

e). Recognize Marking concept

f). Recognize line chart visualization concepts

g). Define proportions using a pie chart visualization

h). Recognize Spotfire filter concepts

i). Configure filter panels

3. Diving into the World of Spotfire

a). Recognize Spotfire document properties

b). Recognize how to frame analysis using text areas

c). Provide details and control using property controls and summary information

d). Use Spotfire Tags

e). Use Spotfire Lists

f). Recognize how to configure bookmarks

g). Recognize various core Spotfire components

h). Provide a high-level overview of Spotfire Administrator

i). Recognize the Library Administration Interface in Spotfire

j). Provide a high-level overview of Information Designer in Spotfire

k). Recognize the core functionality of Spotfire

4. Automation, Analyzation, and Visualization

a). Provide an overview of the various ways to automate tasks

b). Recognize key monitoring tools

c). Recognize dimensional hierarchies and hierarchical nodes

d). Provide an introduction to the data panel tool

e). Provide an overview of how to create metrics with calculated columns

f). Recognize how to merge data

g). Recognize how to pivot and unpivot data structures

h). Provide an example of in-database analytics

i). Define data transformations

5. More Visualization Techniques

a). Annotate visualizations using reference lines, fitted curves, and error bars

b). Define color schemes

c). Recognize how to apply custom expressions

d). Recognize differences between calculated columns and custom expressions

e). Define color rules

f). Recognize nodes in custom expressions

g). Recognize the concept of mapping chart layers

h). Use a feature layer

i). Recognize how coordinate reference systems are used in SF

6. Data Combinations

a). Bring different tables in a single visualization

b). Recognize how to create dynamic pivots using cross tables

c). Visualize measures using box and whisker plots

d). Recognize how to summarize statistical outputs using summary tables

e). Recognize how to visualize multidimensional data using heat maps

f). Recognize how to export and publish data visualizations

g). Recognize various visualizations and combinations

7. Scripting

a). Define Iron Python

b). Recognize the benefit of SF API

c). Recognize useful .net assemblies

d). Recognize methods in scripting

e). Define and provide an overview of TERR

f). Add JavaScript to SF

g). Recognize the various mobile metrics

h). Recognize various event analytics

i). Define SF data connectors

8. Complex Visualizations and Analytics

a). Recognize methods in Manipulating a page

b). Recognize methods in Manipulating visualization properties

c). Recognize methods in Manipulating colors

d). Recognize methods in Manipulating filters

e). Use Preloaded data

f). Add data to an analysis

g). Recognize Metadata sets

h). Build a guided analysis

i). Configure basic rules for analysis

j). Use complex Scripting

9. Advanced TIBCO Spotfire

a). Provide an Overview of the other various Additional clients

b). Recognize various advanced data services

c). Use Performance – Enhancing Mechanisms

d). Create Predictive Analytics with R

e). Determine Resolutions to various data management Scenarios

f). Recognize the SDK and Package Builder

g). Use the  Professional tool and API

h). Recognize other clients and advanced operations

 

For more inputs on TIBCO Spotfire  you can connect here.
Contact the L&D Specialist at Locus IT.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “TIBCO Spotfire”

Your email address will not be published.