Duration: Hours

SAS Business Intelligence (BI) is a collection of tools for planning and presenting data for statistical analysis, predictive analytics, data mining, text mining, and forecasting. Interactive visualizations with analytics are provided by the tools.

Training Mode: Online

Description

Prerequisites

This course addresses SAS Web Report Studio, SAS OLAP Server, Platform for SAS Business Analytics, SAS Enterprise Guide, SAS Add-In for Microsoft Office software.

Course Content:

1. Introduction

a). Exploring The Platform For SAS Business Analytics

b). Introducing The Course Environment And Scenario

2. Introducing the Business User Reporting Applications

a). Defining The Business User Role And Reporting Applications

b). Exploring The Sas Add-In For Microsoft Office

c). Exploring Sas Web Report Studio

d). Exploring The Sas Information Delivery Portal

e). Defining The Interaction Between The Business User And The Business Analyst

3. Introducing Advanced Reporting Techniques and Roles

a). Defining The Business Analyst Role And Applications

b). Modifying An Existing Information Map

c). Creating A New Sas Bi Dashboard Indicator

d). Creating Data Sources For Reporting And Analysis

e). Defining The Interaction Between The Business Analyst And The Platform Administrator

f). Understanding Sas Data Integration Capabilities

4. Creating an Information Map

a). Understanding SAS Information Maps

b). Utilizing Different Data Sources

c). Exploiting Dynamic Subsetting Of Data

d). Creating Prefilters To Subset The Information Map

e). Using The Information Map LIBNAME Engine

f). Creating Information Maps Programmatically (Self-Study)

5. Building a SAS BI Dashboard Application

a). Understanding SAS BI Dashboard

b). Building The SAS BI Dashboard Components

c). Building Advanced SAS BI Dashboard Components

6. Building Stored Processes

a). Understanding SAS Stored Process Concepts

b). Creating A Stored Process From A SAS Enterprise Guide Project

c). Creating A Stored Process From A SAS Program

d). Creating Stored Process Parameters

e). Creating A Stored Process To Provide A Dynamic Data Sourc

7. Utilizing Advanced Techniques with SAS Reports

a). Building advanced reports with SAS Web Report Studio

b). creating and using SAS report templates

c). linking reports in SAS Web Report Studio

d). scheduling and distributing SAS Reports

e). building SAS Reports with SAS Enterprise Guide

f). creating shared prompts

8. Consolidating Information into a Business Reporting Application

a). Creating The Business Reporting Application

9. Introducing Multidimensional Data Sources

a). Understanding Online Analytical Processing Concepts

b). Building An Olap Cube With Sas Olap Cube Studio

c). Building An Information Map From A Sas Olap Cube

10. Introducing SAS Visual BI

a). Introduction To SAS Visual BI

b). Exploring The SAS Integration With JMP

11. Examining the Environment Metadata

a). Reviewing the platform for SAS Business Analytics

b). Reviewing the course environment

 

For more inputs on SAS BI you can connect here.
Contact the L&D Specialist at Locus IT.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “SAS Business Intelligence”

Your email address will not be published.